Mobiliteit

5 onderdelen van een oerdegelijke leasefiets

Waaraan moet een goede leasefiets voldoen? Dat is een vraag die ons bij YellowFoxx veel bezig houdt. Uiteraard moeten alle onderdelen van hoge kwaliteit zijn. Maar als we er vijf moeten noemen dan zijn het de volgende zaken. Deze zijn onmisbaar voor een e-bike die lang mee (naar je werk) gaat.

1. Schijfremmen
Schijfremmen zijn hydraulisch in plaats van bekabeld. De remblokjes zorgen voor betere remkracht en zijn harder, waardoor ze langer meegaan.

2. Belt drive
Een belt drive gaat gemiddeld rond de 25.000 km mee. En een ketting tussen de 5.000 en de 10.000 km. Een belt hoef je bovendien niet te spannen of te smeren. Dat betekent dus geen vieze handen, geen vieze broek en wel lekker doortrappen.

3. Bosch motor
Bosch is een merk dat zijn sporen heeft verdiend. Met Bosch eBike Systems timmeren ze al tien jaar aan de weg met batterijen met de beste cellen. Ook is Bosch als eerste gestart met de e-bike middenmotor. Deze heeft een krachtsensor die, afhankelijk van de kracht die je geeft, ondersteuning levert. Dit in tegenstelling tot een voorwielmotor, met een rotatiesensor die ondersteuning biedt, ongeacht de kracht die je zet op de pedalen. Door een inefficiënte drukverdeling maakt een voorwielmotor een fiets bovendien onstabieler.

4. Anti-lekbanden
Bijna alle fietsen van YellowFoxx zijn voorzien van anti-lekbanden. We geloven dat je beter kunt voorkomen dan genezen. Dat is ook de reden waarom we preventief onderhoud doen op locatie. Een anti-lekband is een buitenband met aan de binnenkant een extra dikke laag. Je kunt er zelfs een punaise in doen zonder dat de band lek gaat.

5. Service
Het is weliswaar geen fysiek onderdeel, maar voor een leasefiets is de beste service onmisbaar. Dat is wat we bij YellowFoxx geloven. Daarom krijg je die er bij ons altijd bij. Dat houdt in nooit extra kosten en een servicecenter dat 24/7 bereikbaar is voor je hulpvragen. Benieuwd geworden naar onze e-bikemodellen? Bekijk ze dan via onderstaande link.

 

Copyright YellowFoxx